16/04/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους πρατηριούχους

Έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες, ώστε να γίνονται όλοι εκείνοι οι έλεγχοι που γίνονται πάντα εντός του πλαισίου του κανονισμού της πράσινης γραμμής, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία των πρατηριούχων, είπε: «Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Όντως υπάρχει πρόβλημα.

Τους είχα συναντήσει και ως Υπουργός Εξωτερικών. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις ανησυχίες, υπάρχει και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού ειδικότερα όταν χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς. Αντιλαμβάνομαι όταν είναι για ιδιωτική χρήση, αλλά όταν είναι για εμπορικούς σκοπούς είναι κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται.

Είχαν συνάντηση και με τον Υπουργό Εμπορίου και τον Υπουργό Οικονομικών, είχαν συνάντηση και με την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες, ώστε να γίνονται όλοι εκείνοι οι έλεγχοι που γίνονται πάντα εντός του πλαισίου του κανονισμού και του τι επιτρέπεται μέσα από τον κανονισμό της πράσινης γραμμής».