16/04/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Καταγγελίες: Τα κυρτώματα και η απόγνωση των οδηγών που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται

Αρκετές είναι οι καταγγελίες στην εφημερίδα μας από ιδιοκτήτες οχημάτων σχετικά με τις ζημιές που προκαλούν τα κυρτώματα στα αυτοκίνητα τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο που έχουμε επικοινωνία με απελπισμένους πολίτες για τα κυρτώματα και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτά.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά όλων των οδηγών για επισκέψεις σχεδόν κάθε μήνα σε συνεργεία αυτοκινήτων όπου τα οχήματα τους χρήζουν επισκευής σε αμορτισέρ, φρένα ακόμα και για σύντομη αλλαγή ελαστικών αφού η χρήση των φρένων είναι αυξημένη κατά πολύ σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το ερώτημα που θα απευθύνουμε σαν CyprusVoice.cy στους υπεύθυνους είναι αν όλα αυτά τα κυρτώματα είναι σε συγκεκριμένες προδιαγραφές, αν είναι σε συγκεκριμένο ύψος ανά περίπτωση περιοχής και αν γίνετε επιτόπιος έλεγχος από τους αρμόδιους σε κάθε κύρτωμα που τοποθετείτε η έχει τοποθετηθεί.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να μας απαντήσει στο αίτημα μας για την διαδικασία που ακολουθείτε και με ποιον τρόπο γίνετε η ανάθεση στα όποια συνεργεία για την κατασκευή των κυρτωμάτων και αν παραδίδουν σε αυτούς συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι κινητοποιείτε μεγάλο κύμα αγωγών κατά του Δημοσίου σχετικά με αποζημιώσεις των οχημάτων τους που έχουν υποστεί επαναλαμβανόμενες ζημιές που οφείλονται στα κυρτώματα

Εμείς έχουμε στείλει στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σχετικό ερώτημα και μόλις έχουμε απάντηση θα την κοινοποιήσουμε δημόσια.

Εδώ είναι η αποστολή των ερωτημάτων από την εφημερίδα μας στο Υπουργείο στις 30 Μάϊου και ακόμα απάντηση δεν λάβαμε