23/06/2024
Κύπρος
Κύπρος

Κραυγή απόγνωσης από τους διασώστες ασθενοφόρων “Δεν υπάρχουμε πουθενά”

Ζητούν κατοχύρωση του επαγγέλματός τους και ψήφιση του μητρώου τους οι διασώστες ασθενοφόρων, οι οποίοι απευθύνουν κραυγή απόγνωσης, έχοντας ως αίτημα περισσότερη ορατότητα και αναγνώριση.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, Μιχάλης Αρέστη, ανέφερε ότι αίτημά τους είναι να πάνε στη Βουλή για ψήφιση τα δύο νομοσχέδια που τους αφορούν και σχετίζονται με την κατοχύρωση του επαγγέλματός τους και το μητρώο του επαγγέλματος που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων.

Ο Σύνδεσμος ζητά το μητρώο να τεθεί ενώπιον της Βουλής μόνο του για ψήφιση, διότι όπως είπε ο κ. Αρέστη, υπάρχουν οικονομικά κωλύματα στο νομοσχέδιο για δημιουργία εθνικής υπηρεσίας ασθενοφόρων, κάτι που θα καθυστερήσει την κατάθεσή του στη Βουλή.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου, οι επαγγελματίες του κλάδου «δεν υπάρχουν πουθενά» και το μόνο που ζητούν είναι «αξιοπρέπεια».

«Δεν υπάρχει διασώστης που να μην αγαπά τη δουλειά του, αν δεν αγαπούσαν τη δουλειά τους δεν θα έμενε κανένας εδώ […] Κάθε μήνα έχουμε μηνύματα από συναδέλφους ότι μένουν χωρίς λεφτά».

Ο Σύνδεσμος είχε συνάντηση με την Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη στις 22 Ιουλίου, η οποία δήλωσε στήριξη στα αιτήματά τους και διαβεβαίωσε ότι θα τα προωθήσει.

Σε δεύτερο στάδιο, αίτημα των διασωστών είναι η αναβάθμιση της κλίμακάς τους.

sigmalive.com