23/06/2024
Κύπρος
Πολιτική

Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, είχε σήμερα, 18 Μαΐου 2023, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο κ. Sultan Ahmet Al Suwaidi.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών και να συζητηθούν θέματα σε σχέση με τη φετινή παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP28, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα οποία θα προοδεύσουν της διάσκεψης.

Ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε τον κ. Al Suwaidi για τις βασικές προτεραιότητες και ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο της COP28, για τα αποτελέσματα που η Κυπριακή Δημοκρατία θα ήθελε να επιτευχθούν στην COP28, καθώς και για το εθνικό Σύστημα Διακυβέρνησης για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Από την πλευρά του, ο κ Al Suwaidi εξέφρασε την ευαρέσκειά του και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία.