30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με ξένους επενδυτές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με ξένους επενδυτές, η οποία διοργανώθηκε από κοινού από την Κυβέρνηση και τον οργανισμό Invest Cyprus.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 και πλέον ξένοι επενδυτές και ξένες εταιρείες που προέβησαν σε άμεσες επενδύσεις ή μετέφεραν την έδρα τους στην Κύπρο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα βασικών τομέων της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων της τεχνολογίας (ICT), των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των ακινήτων/κατασκευών, των υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, της ναυτιλίας και του λιανικού και χονδρικού εμπορίου.

Από πλευράς Κυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας, Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα, τους οποίους θεωρεί ως συνεργάτες στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Οι επενδυτές ενημέρωσαν την Κυβέρνηση για τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και προέβησαν σε σχετικές εισηγήσεις, για βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι στους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί εκ νέου συζήτηση, κατά την οποία η Κυβέρνηση θα ενημερώσει τους επενδυτές για τις ενέργειες που έχουν γίνει.