30/05/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Οργή για βίντεο υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς με ομοφοβικά σχόλια (pic)

Σε καταγγελίες στο Υπουργείο Άμυνας προέβησαν μέλη της Accept – LGBTI Cyprus για βίντεο, στο οποίο φαίνεται ότι υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς κάνει ομοφοβικά σχόλια.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Απίστευτο βίντεο όπου υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς προβαίνει σε οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και φτάνει στα όρια του να αναφέρει ότι αν είχε gay γιο θα τον πυροβολούσε χθες! Ο εν λόγω λειτουργός του στρατού έχει σωρεία ομοφοβικών βίντεο αναρτημένα στον λογαριασμό του στο tiktok.

Η οργάνωση μας θέλει να καταστήσει σαφές ότι τέτοια βίντεο δεν είναι ανεκτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2023!

Ήδη κάποια μέλη μας προέβησαν σε καταγγελίες στο Υπουργείο Άμυνας. Καλούμε την Αστυνομία Κύπρου και το Υπουργείο Άμυνας καθώς και την Επίτροπο Διοικήσεως να ενεργήσουν αναλόγως, ούτως ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής για τέτοιες ακραίες δημόσιες συμπεριφορές που πληγώνουν και στιγματίζουν ανεπανόρθωτα τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Το βίντεο αυτό αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει για μια πιο αποτελεσματική νομοθεσία για τη ρητορική μίσους αλλά και για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της κοινωνίας στα ΛΟΑΤΚΙ θέματα, μέσω της Παιδείας.

Ως οργάνωση είμαστε δίπλα στη κοινότητα μας και θα παραμείνουμε πρωτοστάτες στη προάσπιση των δικαιωμάτων μας!».

Δείτε αυτούσια ανάρτηση της Accept – LGBTI Cyprus

sigmalive.com