23/06/2024
Κύπρος
Κύπρος

Πέπλο μυστηρίου: Οι 20 Κύπριοι που εξαφανίστηκαν και δεν εντοπίστηκαν ποτέ – Ανάμεσά τους δύο αδέλφια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ευαγγελία Νικολάου

Στις λίστες της Αστυνομίας καταχωρημένοι ως ελλείποντα πρόσωπα παραμένουν από το 1990 μέχρι σήμερα 20 Κύπριοι, με τους συγγενείς τους να μην έχουν μάθει ποτέ το τι απέγιναν οι αγαπημένοι τους.

Δήμος Σάββα Χαρή

Ο Δήμος Σάββα Χαρή από το Σαιττά, απουσιάζει από την κατοικία του από τις 31.7.90. Όταν εξαφανίστηκε, ήταν ηλικίας 72 χρόνων. Θεάθηκε για τελευταία φορά η ώρα 15:00 της 31.7.90 να κολυμπά στην περιοχή Lady’s Mile στη Λεμεσό. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία για το εν λόγω πρόσωπο.

Αντώνης Χαραλάμπους Κακκιντζής

O Αντώνης Χαραλάμπους Κακκιντζής, από την Αργάκα, τότε 85 χρόνων, δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο στις 31/12/1990, καθώς απουσίαζε από την κατοικία του. Ο Κακκιντζής περιγράφεται ως ύψους 1.75μ. φαλακρός και κατά την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε γκρίζο παντελόνι και μπλε τρικό.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία για το εν λόγω πρόσωπο. Τα ίχνη του, από τη μέρα που δηλώθηκε ως ελλείπον, δεν εντοπίστηκαν.

Αιμίλιος Γιάννη Κότας

Ο Αιμίλιος Γιάννη Κότας από το Λιοπέτρι, εξαφανίστηκε στα 26 του χρόνια. Δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο στις 15.6.94, καθώς απουσίαζε από την κατοικία του. Είναι ύψους 1.70 μ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, μελαχρινός, με μαύρα κοντά μαλλιά και μικρό λεπτό μουστάκι.

Φορούσε παντελόνι τζιν χρώματος μπλε και παπούτσια άσπρα.

Ο Αιμίλιος Κότα, δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Ιφιγένεια Θεοδούλου

Η Ιφιγένεια Θεοδούλου από το Φοινί, έπασχε από αρτηριοσκλήρωση όταν εξαφανίστηκε στα 84 της χρόνια και δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο στις 4.8.94, καθώς απουσίαζε από την οικία της.

Ύψους 1.30μ. περίπου, όταν εξαφανίστηκε φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρο μαντήλι στο κεφάλι και λαστιχένιες ποδίνες χρώματος μαύρου.

Τα ίχνη της άτυχης Ιφιγένειας δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία της στο αρχείο της Αστυνομίας.

Ευτυχία Αντωνίου Σωκράτους

Η Ευτυχία Αντωνίου Σωκράτους, εξαφανίστηκε από την κατοικία της από τις 12/12/1994, σε ηλικία 50 ετών.

Άγνωστο παραμένει μέχρι σήμερα το τι ακριβώς της συνέβη.

Χαράλαμπος Ανδρέα Αρέστη

Ο Χαράλαμπος Ανδρέα Αρέστη από τη Λεμεσό, εξαφανίστηκε σε ηλικία 23 ετών από την οικία του από τις 22.1.97.

Είναι ύψους 1.75 μ., μελαχρινός, με μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, επάγγελμα λαστιχάρης.

Κανείς δεν γνωρίζει το τι του συνέβη, καθώς μέχρι σήμερα παραμένει άφαντος.

Γιάγκος Σαρμάς

Ο Γιάγκος Σαρμάς από την Π. Χρυσοχούς, κτηνοτρόφος, απουσιάζει από την κατοικία του από τις 30.12.00. Όταν εξαφανίστηκε, ήταν 37 ετών.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, περιγράφεται ως ισχυρής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.80 μ., με κοντά καστανά μαλλιά. Φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μαύρου και γκρίζο πουκάμισο.

Δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Δημήτρης Χαριλάου άλλως «Γρίβας»

Ο Δημήτρης Χαριλάου άλλως «Γρίβας», εξαφανίστηκε στα 80 του χρόνια από την κατοικία του στο Ζακάκι, στις τις 21.2.01.

Περιγραφόταν ως ύψους 1.67 μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, με γκρίζα μαλλιά, μεγάλα φρύδια και μουστάκι στριφτό. Φορούσε μαύρο δερμάτινο σακάκι και παντελόνι χρώματος πράσινου παραλλαγής.

Δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Δρ Γεώργιος Κιννής

Ο γιατρός Δρ Γεώργιος Κιννής, μια εξαφάνιση η οποία από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτη, δεν βρέθηκε ποτέ. Η τύχη του μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστη.

Ο Δρ Κιννής εξαφανίστηκε από την κατοικία του στις τις 8.5.01.

Ύψους 1.74 μ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, φαλακρός, με μούσι, όταν εξαφανίστηκε φορούσε τζιν παντελόνι σκούρου χρώματος και κοντομάνικη φανέλα κίτρινου χρώματος.

Χαράλαμπος Πελοπίδα

Ο Χαράλαμπος Πελοπίδα από το Καντού, ήταν ηλικίας 55 ετών, όταν εξαφανίστηκε και δηλώθηκε ως ελλείπον στις 29.1.02.

Ο Πελοπίδα περιγράφεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας ως ύψους 1.70, λίγο παχουλός με κοντά γκρίζα μαλλιά και φορεί γυαλιά μυωπίας και κουτσαίνει λόγω προβλήματος στο πόδι. Κατά την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε φανέλα με γαλάζιες και λευκές ρίγες, σακάκι παραλλαγής, μαύρο παντελόνι και μαύρα δερμάτινα μποτάκια.

Βάσος Κωνσταντίνου

Ο Βάσος Κωνσταντίνου, ηλικίας 28 ετών, διέμενε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην οικία της ξαδέλφης του στη Λάρνακα. Δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο από τις 7.7.02.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, περιγράφεται ως ισχυρής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.80μ., με μαύρα μαλλιά και καφέ μάτια.

Δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Άννα Μιλτιάδους

Η Άννα Μιλτιάδους από τη Λεμεσό, ήταν 75 ετών όταν εξαφανίστηκε και δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο, από τις 23/9/02.

Δεν υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες.

Νίκος Θεοδούλου (Σύνεσης)

Ο Νίκος Θεοδούλου (Σύνεσης) από την Κοφίνου, εξαφανίστηκε σε ηλικία 31 ετών.

Απουσιάζει από την κατοικία του από τις 15.2.03. Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.80 μ. περίπου, με κοντά μαύρα μαλλιά. Φορούσε παντελόνι χρώματος μαύρου, φανέλα και σακάκι σκούρου χρώματος και λαστιχένιες ποδίνες.

Τα ίχνη του δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Κυριάκος Κάννας Σύνεσης

Ο Κυριάκος Κάννας Σύνεσης, αδελφός του 31χρονου Νίκου Θεοδούλου που αναφέρθηκε πιο πάνω, εξαφανίστηκε επίσης στις 15.02.03, την ίδια μέρα δηλαδή με τον αδελφό του, σε ηλικία 28 ετών.

Ο Κυριάκος από την Κοφίνου, περιγράφεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας ως λεπτής σωματικής διάπλασης, με μακριά καστανόξανθά μαλλιά (συνήθως σε κότσο) και λεπτή γενειάδα. Φορούσε παντελόνι τζιν χρώματος μπλε και μαύρη φανέλα.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του, δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Σάββας Σάββα

Ο Σάββας Σάββα από τον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, εξαφανίστηκε σε ηλικία 33 ετών.

Δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο στην Αστυνομία, καθώς απουσίαζε από την κατοικία του στη Λεμεσό από τις 5.1.04.

Περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.70 μ., χρώματος καστανού, ψιλοκουρεμένος. Φορούσε μαύρο παντελόνι και σακάκι όταν θεάθηκε τελευταία φορά.

Μαρία Κακογιάννη

Η Μαρία Κακογιάννη από τη Λεμεσό, παραμένει εξαφανισμένη από τις 11 Απριλίου 2012. Η Μαρία, μητέρα ενός παιδιού, περιγράφεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας ως ύψους 1.72 εκ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, με κοντά καστανόξανθα σγουρά μαλλιά και κατά την ώρα της αναχώρησής του, φορούσε τζιν παντελόνι και ζακέτα χρώματος γκρι.

12 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνισή της, το όχημα που κάποτε άνηκε στη Μαρία, έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης την ώρα που βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας της 78χρονης μητέρας της.

Το εν λόγω όχημα, είχε εντοπιστεί κλειδωμένο στην περιοχή του Lady’s Mile, όπου εκτιμάται ότι χάθηκαν τα ίχνη της Μαρίας.

Αναστάσιος (Τάσος) Πολυδώρου

Στις 15/01/2013, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τη σύζυγό του, ότι ο Αναστάσιος (Τάσος) Πολυδώρου, ηλικίας τότε 48 ετών, μετέβηκε για ψάρεμα χωρίς ωστόσο να επιστρέψει.

Η βάρκα του και μέρος του εξοπλισμού του εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή των Βρετανικών Βάσεων και το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε στις 15/01/2013 στο παλιό λιμάνι Λεμεσού.

Ανδρέας Αγαθαγγέλου

Ο Ανδρέας Αγαθαγγέλου, εξαφανίστηκε σε ηλικία 77 ετών από την οικία του στη Λάρνακα. Τα ίχνη του χάθηκαν από την περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, από τις 4/7/2019.

Όταν εξαφανίστηκε, φορούσε γκρίζα φανέλα με καφέ ρίγες και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Το τι απέγινε παραμένει άγνωστο.

Δημήτρης Γρηγορίου

Ο Δημήτρης Γρηγορίου, εξαφανίστηκε στα 84 του χρόνια.

Δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο στις 19 Δεκεμβρίου 2019, όταν τα οικεία του πρόσωπα κατάλαβαν ότι έλειπε από την οικία του στην Πάφο, από τις 07:40 το πρωί.

Ο Γρηγορίου περιγράφεται ως ύψους 1,70μ περίπου, εύσωμος με γκρίζα μαλλιά.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει εντοπιστεί.

Ανδρούλα Παφιτού Φραγκούδη

Η Ανδρούλα Παφιτού Φραγκούδη, εξαφανίστηκε στα 69 της χρόνια. Δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο από τις 17/1/2021, καθώς απουσίαζε από την οικία της στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με μαρτυρία, η 69χρονη θεάθηκε για τελευταία φορά στην περιοχή Φοινικούδων, όπου εισήλθε στη θάλασσα για κολύμπι.  

Η τύχη της παραμένει άγνωστη.

omegalive.com.cy