21/07/2024
Κύπρος
Κοινωνία

Πού και σε πόσα σχολεία ανά επαρχία θα τοποθετηθούν κλιματιστικά, τα εμπόδια και το κόστος της αναβάθμισης του φορτίου ρεύματος

Στην Ενημέρωση Τώρα μίλησε ο Ντίνος Έλληνας, Πρόεδρος Σχολικών Εφορειών, όπου έδωσε τις λεπτομέρειες για την πολυπόθητη εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία.

Έκανε λόγο για περίπου 1000 κλιματιστικά σε 50 σχολεία με βάση την απόφαση για διαδικασία προσφορά του Γενικού Λογιστηρίου. Η διαδικασία αίτησης προσφορών θα διαρκέσει 10 μέρες, όπου μετά θα αξιολογηθούν.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα και για την διαδικασία αναβάθμισης των φορτίων ρευμάτων», είπε ο κος Έλληνας.

Η προθεσμία για την τοποθέτηση είναι 10 Αυγούστου.

«Είναι 10 σε κάθε επαρχία και έχει αναλάβει η κάθε μετροπολιτική εφορεία την όλη διαδικασία» ενώ σημείωσε ότι «κανένα σχολείο δεν σηκώνει το φορτίο αν δεν γίνει η αναβάθμιση» για να μπορούν να δουλεύουν τα κλιματιστικά.

«Πρέπει να υπάρχει καθοδήγηση ότι τα κλιματιστικά θα δουλεύουν στους 25 βαθμούς και οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι κλειστά», κάνοντας λόγο για συμπεριφορές σε σχολεία που ήδη έχουν κλιματιστικά αλλά δεν είναι αποτελεσματικά.

Πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί σχετική εγκύκλιος για τους κανόνες λειτουργίας στα σχολεία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία με την ΑΗΚ και ότι η αναβάθμιση του φορτίου παίρνει από 3 – 6 μήνες, και κοστίζει από 2,500-7,500 ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

omegalive.com.cy