30/05/2024
Κύπρος
Κύπρος Πρωτοσέλιδα

Στη φυλακή για οκτώ μήνες ο 47χρονος που θα «έφερνε την Πάφο ανάποδα»

Ο 47χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου μεταφέρθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για την κατηγορία της πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας και οκτώ μηνών για την κατηγορία της διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος και διέταξε την άμεση εκτέλεση της ποινής. Οι ποινές φυλάκισης συντρέχουν.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Σπύρος Χρυσοστόμου, στη αγόρευση του που προηγήθηκε ανέφερε πως στις 27 Αυγούστου του 2023 στην κοινότητα της Χλώρακας πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση για το μεταναστευτικό, ενώ μερίδα ατόμων διέπραξε ποινικά αδικήματα, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, οχλαγωγία και κακόβουλη ζημιά.

Σε σχέση με τα επεισόδια αυτά, συνέχισε, καταγγέλθηκαν έξι κακόβουλες ζημιές σε κατοικίες, τρεις κακόβουλες ζημιές σε οχήματα και καταγγέλθηκε επίθεση εναντίον ανήλικου από τη Συρία, αλλά και επίθεση εναντίον δύο ενήλικων προσώπων.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο 47χρονος, συνέχισε, προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ για τις οποίες κατηγορείται.

Πρόσθεσε πως τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι και την 29η Αυγούστου στην κοινότητα, σημειώνοντας πως δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν στο πλαίσιο των εξετάσεων, κατά πόσον οι εμπλεκόμενοι ήταν αραβικής ή κυπριακής καταγωγής. Ανέφερε ακόμη πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν 17 πρόσωπα, εκ των οποίων κάποια ήταν αραβικής καταγωγής και κάποια κυπριακής καταγωγής.

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, δικηγόρος Χρήστος Δημητρίου, ανέφερε πως ο πελάτης του απάντησε άμεσα παραδοχή στις κατηγορίες της πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας – για τις οποίες προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 12 μήνες – και στο αδίκημα της διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια.

Ο πελάτης του, συνέχισε ο κ. Δημητρίου, επέδειξε μεταμέλεια και παραδέχτηκε τις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, ενώ απολογήθηκε για αυτές, αναφέροντας πως έγιναν εν βρασμώ ψυχής και λόγω συναισθηματικής φόρτισης. Όπως είπε, κάποια από τα άτομα που χτυπήθηκαν κατά τα επεισόδια στη Χλώρακα ήταν και συγγενικά του πρόσωπα.

Πρόσθεσε πως δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε καταδίκες εναντίον του και ότι είναι λευκού ποινικού μητρώου, κάτι που συνεπάγεται, όπως είπε, ότι είναι νομοταγής πολίτης τα τελευταία περίπου τριάντα χρόνια που διαμένει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο δικηγόρος ανέφερε ακόμη πως ο πελάτης του έχει ένα έντιμο παρελθόν, είναι πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών και είναι ο προστάτης οικογενείας. Με βάση τα πιο πάνω, ο κ. Δημητρίου ζήτησε από το Δικαστήριο να επιδείξει τη μέγιστη επιείκεια.

ant1live.com