21/07/2024
Κύπρος
Πολιτική

Συνάντηση της Αννίτας Δημητρίου με τον Πρέσβη της Ελλάδας Ιωάννη Παπαμελετίου

Με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου συνοδευόμενη από τους συνεργάτες της.

Υποδεχόμενη τον κ. Παπαμελετίου η κ. Δημητρίου, αφού τον συνεχάρη για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει το διαρκές στήριγμα της Κύπρου. Γεγονός που αντανακλάται στο εύρος των ζητημάτων όπου δεσπόζει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, με κυρίαρχο βέβαια να είναι το κυπριακό και η κοινή η βούληση για την επίτευξη λύσης στη συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η κ. Δημητρίου προχώρησε σε ανάλυση της πρωτοβουλίας ενημέρωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού και πως η ίδια η κοινωνία θα καταστεί κοινωνός της πρωτοβουλίας αυτής, εφόσον το επίκεντρο θα είναι το περιεχόμενο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

«Συνεχίζουμε τη μεταξύ μας άρρηκτη συνεργασία τόνισε η κ. Δημητρίου με άξονα τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, συνυπολογίζοντας παράλληλα βέβαια και τους κινδύνους εφόσον είμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν συνεχιζόμενο πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και ο οποίος έχει επιφέρει πολλαπλές κρίσεις», σημείωσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εξαίροντας την ίδια ώρα τα όσα έχει πράξει η Ελλάδα στο διπλωματικό επίπεδο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα και για την Κύπρο και για την Ελλάδα η άριστη και αγαστή συνεργασία την οποία έχουμε και η οποία επενεργεί ενισχυτικά στο να επιδιώκουμε και να πετυχαίνουμε την ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση των σχέσεων μας τόνισε η κ. Δημητρίου και κατέληξε λέγοντας πως μια Ελλάδα δυνατή ενδυναμώνει και τη φωνή της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου και εκεί οι δυο χώρες μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες.