23/06/2024
Κύπρος
Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων η κηδεία του – Όσα έγιναν στη Μητρόπολη και το Τατόι

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η οικογένειά του, μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας και πλήθος κόσμου είπαν το «ύστατο χαίρε» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 83 ετών, στις 10 Ιανουαρίου 2023.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία λίγο πριν από τις 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. Η αυτοκινητοπομπή είχε φτάσει στο Τατόι, μία ώρα νωρίτερα.

Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και τα εγγόνια του μετέφεραν το φέρετρο με την σορό του στους ώμους τόσο στη διαδρομή από τη νεκροφόρα προς το  παρεκκλήσι της Αναστάσεως, όσο και από το παρεκκλήσι στο σημείο όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Το φέρετρο μεταφέρθηκε στο Κοιμητήριο του Ναού της Αναστάσεως, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.

Ακολούθησε ο ενταφιασμός δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έγινε χωρίς να υπάρχουν τηλεοπτικά πλάνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια του τρισάγιου τα παιδιά και τα εγγόνια γονάτισαν περιμετρικά του φέρετρου με εξαίρεση την σύζυγο του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία, η οποία είχε σκύψει το κεφάλι της.

Διαβάστε αναλυτικά στο enikos.gr πατώντας ΕΔΩ